donderdag 6 oktober 2011

Superhelden van het GaljoenAlle leerlingen van het Galjoen zitten woensdagochtend 5 oktober bij elkaar in het speellokaal.
Juf Nikki kijkt op haar horloge en achterom en weer op haar horloge. Ze lijkt een beetje zenuwachtig.
Dan vertelt ze dat ze niet weet waar juf Klaartje is. Is de klas van juf Klaartje er wel? Jaaaaaa. Hmmmm vreemd. Misschien weet de directrice waar Juf Klaartje is?  Een leerling gaat haar halen. 
Maar wie komt daar..........het is niet zomaar de directrice het is SUPER-SAN! Zij gaat op zoek naar juf Klaartje. Ze zoekt overal. Opeens horen we allemaal hulpgeroep. SUPER-SAN snelt ernaartoe. Juf Klaartje zit vastgebonden!  SUPER-SAN redt juf Klaartje. 
Plots beginnen alle kinderen hard te gillen. De boekendief sluipt dichterbij en SUPER-SAN verslaat de dief moeiteloos.


Zo begon gisteren de kinderboekenweek op de school van mijn jongste. Het thema dit jaar is heldenmoed. Aangezien ik in de Ouderraad zit van haar school mocht ik helpen. Ik ontwierp een 'gouden' speld: de Galjoenpenning.De speld is gemaakt met goudfolie. Eerst maakte ik een mal door alle stukjes van het schip uit te snijden uit karton. Dat plakte ik op een ander stukje karton. Met een nestabilitie stanste ik een cirkel uit goudfolie. Aangezien het niet stevig genoeg was heb ik met dubbelzijdig tape twee stukjes op elkaar geplakt. Dit na meerdere pogingen met verschillende lijmsoorten. De goudlaag loste vaak op of het bleef niet plakken. Grrrrr
Het is maar goed dat ik alleen thuis was. . . . . . . !
jongste mocht natuurlijk van niets weten dus heb alles in het geheim gemaakt.

Daarna alles door de cuttlebug. Het zilveren stukje heb ik geschreven met een foliebewerkingstool. Speld erachter geplakt. Ook weer met dubbelzijdig tape. Doosjes met twin color van Eberhard faber kleur azuurblauw/goud geverfd waardoor het een mooie luxe metallic uitstraling kreeg.
 
 Alle kinderen hadden een tekening gemaakt met daarop wat zij durven. Uit iedere klas werd een superheld gekozen door de kinderen zelf. Leuk om te zien wat de kinderen opschreven. Eentje kon de school op tillen een ander durfde een draak te aaien. Ook had een oudere leerling opgeschreven ik durf mezelf te zijn. Dat is prachtig toch? Alle  superhelden kregen de Galjoenpenning met een mooi doosje erbij.


Omdat het ook nog eens dag van de leraar was hebben we ook alle juffen en meesters in het zonnetje gezet. Tenslotte zijn zij echte superhelden!

Aan het einde van de dag was een van de superhelden heel erg verdrietig omdat hij tijdens de herfstwandeling  de Galjoenpenning was verloren. Dus s'avonds nog gauw een speld gemaakt. Het glunderende gezicht vanmorgen heeft mijn dag i.i.g. weer goed laten starten!


Groetjes Kiek

1 opmerking:

  1. Dag Kiek,
    welkom in blogland! Het is een mooie wereld waar je heel wat mensen digitaal kunt ontmoeten. En leuk dat je ook creatief bent. We gaan elkaar vast inspireren!
    Hartelijks
    Makkie

    BeantwoordenVerwijderen

Berichtjes maken mij heel blij!